Placinte din pita-varzari

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placintele din pita-varzarile trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase si aromate, numai bune la micul dejun sau la cina.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 300 gr faina
    • 100 gr unt
    • 1 lingura drojdie
    • 1 ou
    • 100 ml lapte

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 ceapa
    • sare
    • 1 kg varza
    • 100 gr untura
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aluat amestecati faina cu oulsi drojdia, diluata in lapte. Framantati aluatul, adaugand untul  treptat, apoi lasati aluatul la dospit cel putin o ora.
  2. Curatati varza de primele frunze, taiati-o fideluta si sarati, dupa gust. Tocati ceapa marunt, poi caliti-o usor in untura incinsa. Stoarceti varza, condimentati-o cu piper si puneti-o la calit peste ceapa.
  3. Intindeti in foaie groasa de 4 mm grosime, apoi taiati din el patrate cu latura de 15 cm si umpleti fiecare bucata cu varza calita. Ridicati apoi colturile pentru a inchide placinta si treceti usor cu sucitorul peste ele, ca s nu se desfaca.
  4. Prajiti varzarile in 3 linguri de untura incinsa si serviti-le cu smantana.

Recomandari

Placinte