- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placintele din pita-varzarile trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase si aromate, numai bune la micul dejun sau la cina.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 300 gr faina
- 100 gr unt
- 1 lingura drojdie
- 1 ou
- 100 ml lapte
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 ceapa
- sare
- 1 kg varza
- 100 gr untura
- piper
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat amestecati faina cu oulsi drojdia, diluata in lapte. Framantati aluatul, adaugand untul treptat, apoi lasati aluatul la dospit cel putin o ora.
- Curatati varza de primele frunze, taiati-o fideluta si sarati, dupa gust. Tocati ceapa marunt, poi caliti-o usor in untura incinsa. Stoarceti varza, condimentati-o cu piper si puneti-o la calit peste ceapa.
- Intindeti in foaie groasa de 4 mm grosime, apoi taiati din el patrate cu latura de 15 cm si umpleti fiecare bucata cu varza calita. Ridicati apoi colturile pentru a inchide placinta si treceti usor cu sucitorul peste ele, ca s nu se desfaca.
- Prajiti varzarile in 3 linguri de untura incinsa si serviti-le cu smantana.