- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placintelele cu branza de oi sunt foarte gustoase si aromate, iar reci aroma devine mult mai intensa.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 ml lapte acru
- 100 ml ulei
- 1 lingura cu drojdie de bere
- 2 linguri cu zahar
- 1 lingurita cu sare
- 500 gr faina
PENTRU UMPLUTURA:
- 400 gr branza framantata de oi sau telemea de vaca data pe razatoare
- 3 oua
- 175 gr zahar
- 200 ml ulei
- zahar pudra
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Turnati laptele acru (sau iaurt, sau zer, sau lapte dulce) si uleiul, intr-o oala mica, bateti spuma folosind o furculita inox, amestecati cu drojdia peste care ati pus sare si doua linguri cu zahar. Amestecati omogen pana obtinetiun lichid gros. Omogenizati, turnati faina in ploaie si amestecati cu furculita pana obtineti un aluat molicel pe care il lasati la dospit.
- Pregatiti umplutura: amestecati branza sarata cu 3 oua intregi si 1 pahar de zahar si omogenizati .
- Intindeti o foaie mare pe planseul infainat, taiati patrate cu latura de 6-7 cm, puneti umplutura, indoiti foaia si apasati marginile. Procedati astfel pana terminati aluatul si umplutura, apoi rumeniti placintelele in ulei incins.
- Scoateti pe servetele de hartie, treceti-le pe platou, pudrati cu zahar pudra.
- Serviti placintele calde langa must.