- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Poalele-n brau coapte in tigaie se prepara repede si sunt foarte gustoase, perfecte pentru o gustare rapida.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 kg si 3 linguri faina (pentru lucrat aluatul)
- 30 gr drojdie de bere
- 500 ml lapte sau apa minerala
- 2 linguri cu zahar
- 1 lingurita cu sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr branza faramitata de oi sau de capra
- 200 gr branza dulce de vaci
- razatura de lamaie
- 4-5 linguri cu zahar
- 200 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Cerneti faina intr-un lighean mijlociu, faceti un gol in mijloc, turnati laptele cald, drojdia de bere lichefiata cu zahar si sare si incepeti sa framantati aluatul. Cand se desprinde de mana, lasati la dospit jumatate de ora.
- Pregatiti umplutura: amestecati intr-un castron mare branza framantata cu branza dulce, adaugati razatura de lamaie si 4-5 linguri cu zahar. Omogenizati bine, apoi lasati 15 minute la rece.
- Intindeti 10-12 foi subtiri de aluat, acoperiti mijlocul foilor cu umplutura de branza, strangeti marginile aluatului ca la poale-n brau.
- Prajiti placintelein ulei pus in tigaie la foc mic, cu tigaia acoperita cu capac. Cand s-au rumenit pe o parte le intoarceti cu atentie si le rumeniti uniform.
- Scoateti placintele pe servetele de hartie. Presarati zahar tos pe fiecare placinta.
- Asezati unele peste altele, le treceti pe platou.
- Placintele se servesc calde, taiate felii in raza.