- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bavareza cu cirese este un desesrt foarte aromat, pe care trebuie sa il preparati cand este sezonul cireselor proaspete, deoarece cele congelate nu sunt la fel de aromate.
Ingrediente
PENTRU BAVAREZA:
- 5 oua
- 200 gr zahar
- 300 ml lapte
- 7 foi de gelatina
- 200 ml rom
PENTRU PIURE:
- 1 kg cirese
- 125 gr zahar
- 200 ml apa
- 400 gr frisca
- 300 gr piscoturi
Instructiuni de preparare
- Se face bavareza. Se fierb intr-un vas, pe foc mic, batand bine cu telul, laptele, zaharul, ouale si gelatina, care a fost inmuiata inainte cu apa rece.
- Cand crema se prinde de lingura, se rastoarna intr-un castron si se amesteca cu 100 ml rom si se lasa la racit.
- Se prepara piureul de fructe. Se spala ciresele, se scot samburii si se zdrobesc bine. Se amesteca ciresele zdrobite cu 125 gr zahar, cu un pahar de apa si se pune amestecul la fiert intr-un vas. Cand fructele au fiert, se scot ciresele din zeama si se paseaza prin sita.
- Piureul astfel obtinut se incorporeaza in crema de bavareza rece si se amesteca bine. Se inglobeaza usor si 300 gr frisca.
- Se asaza intr-o forma de savarina goala in mijloc, unsa cu ulei, un rand de bavareza, un rand de piscoturi trase prin 100 ml rom, pana se termina ingredientele. Se pune forma in frigider. inainte de a servi, se rastoarna bavareza pe un platou si se umple golul din mijloc cu 100 gr frisca. Se poate stropi cu un pic din zeama (strecurata) in care au fiert ciresele.