- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clafoutis de pere este modalitatea cea mai placuta de a face o prajitura din pere. Si asta pentru ca clafoutis de pere pastreaza aproape intact gustul si parfumul fructelor.Ceea ce este avantajos este rapiditatea cu care se prepara aceasta reteta.
Ingrediente
- 100 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
- 3 oua
- 50 gr zahar pudra
- 200 ml frisca lichida
- 100 ml lapte dulce
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 pere
- sare
- zahar pudra pentru decor
Instructiuni de preparare
- Se spala perele, se taie, se curata de seminte si se lasa la scurs. Se bat ouale cu putina sare, se adauga treptat zahar pudra si se continua sa se bata pana cand zaharul se dizolva complet. Se adauga treptat laptele amestecat cu frisca lichida si se bate energic cu un tel. Se incorporeaza faina, praful de copt si zaharul vanilat.Se continua sa se amestece pana compozitia devine omogena.
- Intr-un vas uns cu ulei si tapetat cu hartie de copt, se asaza feliile de pere, peste care se toarna compozitia si se orneaza cu alte feliute de pere.
- Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute la foc potrivit.Cand sunt gata se lasa sa se racoreasca, apoi se pudreaza cu zahar.