- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Desertul cu mandarine este desertul perfect pentru sezonul rece, el putand fi preparat chiar si pentru sarbatori sau aniversari in familie.Invitatii vor fi impresionati de gustul dulce-acrisor delicios.
Ingrediente
- 1 cutie mica de compot de mandarine
- 4 oua
- 100 gr zahar pudra
- 200 gr faina
- 70 gr unt
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 ligurita coaja rasa de lamaie
- 30 gr cacao
PENTRU DECOR:
- 2 linguri gem de caise sau de portocale
- fulgi de nuca de cocos
- 1 lingura rom
- 2 mandarina
Instructiuni de preparare
- Se scot mandarinele din compot si se pastreaza sucul.Se bate untul moale cu zaharul, se adauga cacaua, scortisoara, galbenusurile si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza bine tot amestecul. Se adauga sucul de la compotul de mandarine si faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand cu o spatula de lemn cu miscari delicate de jos in sus.
- Se unge cu unt o forma mai ingusta dar inalta (de cozonac) si se tapeteaza cu faina. Se toarna 2/3 din aluat, se acopera cu mandarinele din compot, apoi se pune aluatul ramas. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute la foc, moderat.
- Se amesteca gemul cu romul. Se scoate prajitura din forma si se unge cu amestecul de rom cu gem, se presara fulgi de nuca de cocos si se lasa sa se raceasca, apoi se poate felia si servi.