Prajitura cu crema de portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu crema de portocale poate fi cu siguranta motivul pentru care la sfarsit de saptamana sa fiti vizitati de cei dragi.Aroma placuta a portocalei va face ca acest desert sa fie in topul preferintelor dumneavoastra.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 150 gr faina
    • 150 gr zahar
    • 150 gr unt
    • 5 oua
    • 1 portocala
    • 1 plic praf de copt

    PENTRU CREMA:

    • 4 linguri faina
    • 500 ml lapte dulce
    • 200 gr unt
    • 6 linguri zahar
    • 1 portocala
    • zeama de la o portocala

    PENTRU GELATINA DE PORTOCALA:

    • 1 lingura gelatia
    • zeama de la o portocala
    • 2 linguri zahar pudra
    • frisca pentru ornat

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se curata portocala de coaja si de pielite, apoi se trece miezul prin blender pentru a obtine un piure fin, care se amesteca cu galbenusurile. Se adauga untul frecat cu zaharul si  treptat se adauga faina cernuta cu pliculetul de praf de copt. La sfarsit, se incorporeaza delicat albusurile. amestecand cu o spatul de lemn cu miscari delicate de jos in sus.
  2. Compozitia se toarna intr-o tava medie, tapetata cu hartie de copt, si se baga in cuptorul incins pentru  35-40 de minute, la foc moderat.
  3. Intre timp se prepara crema, amestecand laptele cu faina, zaharul. Se pune pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa.Se ia de pe aburi si, dupa ce se raceste, se freaca cu untul. Se adauga treptat zeama de portocale, folosind in mixer pentru a nu se taia crema.
  4. Pentru gelatina de portocale, se pune gelatina la topit in 2-3 linguri de apa rece. Separat, se fierbe zeama de portocale cu zaharul pudra, pana se ingroase. Se amesteca cu gelatina topita si se lasa la racit.
  5. Se taie blatul racit in doua.Peste primul blat se asaza felii subtiri de portocala, apoi se intinde jumatate din crema. Se asaza al doilea blat, felii de portocala si se intinde restul de crema.Se traseaza peste crema niste santuri si se toarna gelatina de portocala. Se orneaza cu felii de portocala si  cu frisca, apoi se da la rece 2-3 ore.

Recomandari

Prajituri