- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bavareza cu nuci este desertul perfect in zilele caniculare, avand o aroma intensa si un gust perfect.
Ingrediente
- 5 oua
- 250 gr zahar
- 8 foi de gelatina
- 250 ml lapte
- 100 gr muci prajite si taiate fin
- 100 ml rom
- 200 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se bat intr-un vas ouale intregi cu zaharul pana devin spumoase. Se amesteca in crema de oua foile de gelatina inmuiate inainte in apa rece si laptele, turnat cate putin.
- Se pune vasul in bain-marie, pe foc mic, si se bate compozitia cu telul, pana se dizolva gelatina. Dupa aceea se mareste flacara, se mai fierbe pufin crema, batand cu telul, si se adauga nucile. Se mai lasa sa dea cateva clocote, amestecand continuu, pana cand crema se ingroasa si se prinde de lingura.
- Se lasa compozitia sa se raceasca si se inglobeaza 100 gr frisca. Se pune compozitia intr-un castron udat cu apa si se introduce castronul in frigider. Dupa ce s-a inchegat bavareza, se uda fundul castronului cu o carpa inmuiata in apa fierbinte si se rastoarna pe un platou. Se orneaza cu 100 gr frisca.