Prajitura cu ciocolata- varianta 5

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta prajitura cu ciocolata trebuie sa o incercati pentru ca se prepara usor, este gustoasa, iar copii vor fi incantati.

Ingrediente

    • 190 gr zahar tos
    • 120 gr ciocolata cu lapte
    • 6 oua
    • 130 gr unt
    • 190 gr zahar pudra
    • esenta de vanilie
    • coaja rasa de portocala
    • fructe de padure

Instructiuni de preparare

  1. Ciocolata se rupe in bucati, se pune intr-o craticioara impreuna cu untul si se topeste pe foc mic.  Se separa 4 dintre oua. In bolul cu galbenusuri se mai adauga restul de 2 oua intregi, 80 gr de zahar, extractul de vanilie si coaja de portocala. Compozitia astfel obtinuta se amesteca impreuna cu ciocolata topita.
  2. Cele 4 albusuri se bat bine, iar cand sunt deja batoase se adauga, treptat, restul de  zahar. Cand acesta a fost incorporat, peste albusuri se toarna compozitia cu ciocolata si se omogenizeaza cu o spatula, apoi se toarna intr-o forma de tort cu fundul detasabil unsa in prealabil cu unt si tapetata cu hartie de copt,  si se da la cuptorul incins la foc moderat timp de 30 de minute.
  3. Prajitura se scoate cu grija din forma, se pudreaza cu zahar si se serveste alaturi de fructe de padure.

Recomandari

Prajituri