- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu mere este un desert care intotdeauna va bucura pe oricine, pentru ca este aromata, dulce si cu un gust usor acrisor!
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- coaja rasa de la o lamaie mica
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 6 lingura faina alba
- 6 lingura zahar
- 6 oua
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 plic budinca de vanilie
- 100 gr zahar
- 250 ml zpa
- 1/2 lingura esenta de vanilie
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 2 foi de gelatina
- sucul de la 1/2 de lamaie
Instructiuni de preparare
- Pentru blat mixati albusurile cu zaharul pana se intaresc si capata consistenta de bezele. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, apoi esenta si coaja rasa de lamaie. Incorporati faina cu miscari usoare, cu ajutorul unui tel, apoi turnati aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, si il coaceti in cuptorul incins, la foc moderat timp de 10-12 minute. Dupa acest interval scoateti tava si rasturnati blatul pe un prosop umezit usor.
- Indepartati cu grija hartia de copt si puneti inca un prosop umezit peste blat. Lasati blatul in acest mod in jur de o ora, apoi luati prosopul care acopera blatul si ungeti-l cu crema de mere, pe care o pregatiti cat timp sta blatul acoperit cu prosopul umezit.
- Pentru crema de mere, radeti merele curatate de coaja si stropiti-le cu sucul de la 1/2 lamaie, pentru ca acestea sa nu se innegreasca. Puneti merele la fiert cu 200 ml apa, apoi adaugati praful de budinca de vanilie dizolvata in 50 ml apa rece si aromele (esenta de vanilie si sortisoara).
- Foile de gelatina inmuiati-le intr-un castron cu apa. Fierbeti merele cu budinca pana compozitia incepe sa se ingroase, apoi luati-o de pe foc, adaugati foitele de gelatina si amestecati.
- Lasati crema sa se raceasca, apoi puteti unge blatul cu crema de mere. Rulati usor, cu ajutorul prosopului, apoi inveliti rulada in folie alimentara si lasati-o la rece pentru 2-3 ore inainte de a servi.