- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bavareza de castane cu ciocolata este un desert racoritor, delicios pe care cu siguranta nu il veti uita prea usor. Bavareza de castane cu ciocolata se poate pastra in frigider chiar si 4-5 zile.
Ingrediente
- 500 gr castane
- 100 gr ciocolata rasa
- 1 plic zahar vanilat
- 80 gr unt
- 120 gr zahar tos
- 2 foi de gelatina
Instructiuni de preparare
- Se curata castanele de coaja si se pun in apa la fiert pana cand castanele se oparesc bine. Se scurg castanele de apa apoi se curata si de pielita. Miezul obtinut se pune in apa iarasi la fiert pana se fierb bine. Din pulpa obtinuta se obtine un piure cu mixerul, care apoi se amesteca cu zaharul, untul, ciocolata rasa si cu gelatina inmuiata in apa calduta.
- Se amesteca bine pasta care apoi se pune intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, se apasa bine cu lingura, se niveleaza frumos, apoi se baga in frigider pentru cel putin 5 ore, dupa acre se poate servi.