- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura inel aromata trebuie sa o incercati pentru ca este foarte aromata si dulce, numai buna dupa o masa copioasa.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Se mixeaza untul moale, coaja de portocale si zaharul pudra pana ce amestecul se albeste si isi dubleaza volumul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de cop si zaharul vanilat , apoi se amesteca de doua ori in crema cu oua. Se adauga sucul de portocale si iaurtul in doua reprize.
- Se bat si albusurile spuma, se adauga si se toarna aluatul intr-o forma cu gaura la mijloc, unsa si tapetata. Se lasa la cuptor 45 minute.
- Se lasa apoi sa se racoreasca in tava, se scoate si se asaza pe un gratar pentru a se raci complet.
- Pentru glazura de ciocolata, frisca fiarta se pune peste ciocolata rupta si, dupa topire, se toarna peste prajitura. Se presara alunele prajite si maruntite.
- Pentru glazura alba se amesteca energic zaharul si sucul de portocale pana se obtine un sos alb, fluid. Se pune aceasta glazura cu dintii unei furculite. Dupa inchegare, se da la rece pentru cel putin 3 ore.