Prajitura inel aromata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura inel aromata trebuie sa o incercati pentru ca este foarte aromata si dulce, numai buna dupa o masa copioasa.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 130 gr unt, la temperatura camerei
    • 250 gr iaurt
    • 2 linguri coaja  rasa de portocala
    • 1 plic zahar vanilat
    • 170 gr zahar pudra
    • 60 ml suc proaspat de portocale
    • 300 gr faina
    • 1 plic praf de copt
    • 3 oua

    PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA:

    • 130 gr ciocolata
    • 100 ml frisca lichida
    • 100 gr alune prajite

    PENTRU GLAZURA ALBA:

    • 4 linguri zeama de lamaie
    • 200 gr zahar pudra
     

Instructiuni de preparare

  1. Se mixeaza untul moale, coaja de portocale si zaharul pudra pana ce amestecul se albeste si isi dubleaza volumul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, apoi se adauga faina amestecata cu praful de cop si zaharul vanilat , apoi se amesteca de doua ori in crema cu oua. Se adauga sucul de portocale si iaurtul in doua reprize.
  2. Se bat si albusurile spuma, se adauga si se toarna aluatul intr-o forma cu gaura la mijloc, unsa si tapetata. Se lasa la cuptor 45 minute.
  3. Se lasa apoi sa se racoreasca in tava, se scoate si se asaza pe un gratar pentru a se raci complet.
  4. Pentru glazura de ciocolata, frisca fiarta se pune peste ciocolata rupta si, dupa topire, se toarna peste prajitura. Se presara alunele prajite si maruntite.
  5. Pentru glazura alba se amesteca energic zaharul si sucul de portocale pana se obtine un sos alb, fluid. Se pune aceasta glazura cu dintii unei furculite. Dupa inchegare, se da la rece pentru cel putin 3 ore.

Recomandari

Prajituri