- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura tub cu cirese este desertul cu care puteti incheia o masa delicioasa, alaturi de cei dragi.
Ingrediente
PENTRU TUBURI:
- 2 albusuri de ou
- 2 linguri pudra de cacao
- 60 gr zahar
- 2 linguri pudra de cacao
- 1 lingura ulei de rapita
- 2 linguri esenta de vanilie
- 1 lingura unt topit
PENTRU SOSUL DE CIRESE:
- 400 gr cirese fara samburi
- 2 lingurite amidon de porumb
- 60 gr zahar pudra
PENTRU FRISCA:
- 200 ml frisca lichida grasa rece
- 140 gr zahar pudra
- 1 lingura lichior de cirese sau sirop
Instructiuni de preparare
- Incalzeste cuptorul la 180 de grade si unge o tava mare cu putin ulei, apoi tapeteaza cu hartie de copt.
- Intr-un castron mare amesteca albusurile, zaharul, uleiul de rapita, untul topit, vanilia, apoi incorporeaza faina si pudra de cacao si amesteca incet.
- Ia cate 3 lingurite din amestec si formeaza un cerc, ca pentru niste fursecuri mari de 10 cm diametru.
Da la cuptor pentru 6 minute, apoi scoate-le si ruleaza aluatul in tuburi. Lasa tuburile pentru canoli sa se raceasca.
- Pentru cirese, da cuptorul mai tare, la 200 de grade. Amesteca ciresele, zaharul si amidonul intr-un castron. Coace ciresele glazurate timp de 40 de minute, dar amesteca la fiecare 15 minute, apoi lasa crema de cirese la racit si da la frigider pana la servire.
- Pentru frisca, amesteca frisca lichida rece cu lichiorul de cirese si zaharul pudra intr-un mixer pana obtii o frisca roz aromata. Da frisca de cirese la rece pana la asamblare.
- Pentru asamblare, umple prajiturile tub canoli cu cantitati egale de frisca de cirese si sos de cirese. Poti folosi un pos stelat pentru frisca.