Prajitura tub cu cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura tub cu cirese este desertul cu care puteti incheia o masa delicioasa, alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    PENTRU TUBURI:

    • 2  albusuri de ou
    • 2 linguri pudra de cacao
    • 60 gr zahar
    • 2 linguri pudra de cacao
    • 1 lingura ulei de rapita
    • 2 linguri esenta de vanilie
    • 1 lingura unt topit

    PENTRU SOSUL DE CIRESE:

    • 400 gr cirese fara samburi
    • 2 lingurite amidon de porumb
    • 60 gr  zahar pudra

    PENTRU FRISCA:

    • 200 ml frisca lichida grasa rece
    • 140 gr  zahar pudra
    • 1 lingura lichior de cirese sau sirop
     
     

Instructiuni de preparare

  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade si unge o tava mare cu putin ulei, apoi tapeteaza cu hartie de copt.
  2. Intr-un castron mare amesteca albusurile, zaharul, uleiul de rapita, untul topit, vanilia, apoi incorporeaza  faina si pudra de cacao si amesteca incet.
  3. Ia cate 3 lingurite din amestec si formeaza un cerc, ca pentru niste fursecuri mari de 10 cm diametru.
    Da la cuptor pentru 6 minute, apoi scoate-le si ruleaza aluatul in tuburi. Lasa tuburile pentru canoli sa se raceasca.
  4. Pentru cirese, da cuptorul mai tare, la 200 de grade. Amesteca ciresele, zaharul si amidonul intr-un castron. Coace ciresele glazurate timp de 40 de minute, dar amesteca la fiecare 15 minute, apoi lasa crema de cirese la racit si da la frigider pana la servire.
  5. Pentru  frisca, amesteca frisca lichida rece cu lichiorul de cirese si zaharul pudra intr-un mixer pana obtii o frisca roz aromata. Da frisca de cirese la rece pana la asamblare.
  6. Pentru asamblare, umple prajiturile tub canoli cu cantitati egale de frisca de cirese si sos de cirese. Poti folosi un pos stelat pentru frisca.

Recomandari

Prajituri