- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bavareza de piersici este desertul perfect atunci cand doriti ceva dulce, aromat si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 1 kg piersici coapte
- 250 gr zahar pudra
- 8 foi de gelatina
- 300 gr frisca
- 4 linguri rom
Instructiuni de preparare
- Se spala piersicile, se taie in doua, li se scot samburii si se acopera cu 100 gr zahar. Se lasa la macerat, la rece, jumatate de ora, amestecand de cateva ori. Se trec piersicile si zeama lor printr-o sita fina.
- In piureul de piersici se amesteca restul de zahar pudra si gelatina inmuiata inainte in apa rece. Se freaca piureul cu lingura pana se topeste gelatina.
- Compozitia se pune intr-un vas, in bain- marie, si se fierbe, amestecand, pana incepe sa se lege. Se ia vasul de pe foc, se amesteca pana se raceste compozifia si se pune vasul in frigider. inainte de a se inchega complet, se inglobeaza 200 gr frisca si romul.
- Se pune amestecul intr-o forma de bavareza unsa cu putin ulei, care se da la rece pentru 1 ora. inainte de a servi, se scufunda forma in apa clocotita si se rastoarna bavareza pe un platou. Se orneaza cu 100 gr frisca.