- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada insiropata cu castane trebuie sa o incercati pentru ca aroma castanelor ofera ruladei un gust unic.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 4 oua
- 2 linguri lapte
- 120 gr zahar tos
- 50 gr amidon de porumb
- 50 gr faina alba
PENTRU CREMA:
- 250 ml lapte
- 150 gr piure de castane
- 2 galbenusuri
- 20 gr faina alba
PENTRU SIROP:
- 1 lingura rom
- 120 ml apa plata
- 50 gr zahar tos
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, se freaca ouale cu zaharul pana cand aluatul devine spumos. Se bat albusurile spuma si se pun peste crema de galbenus. Se pun alternativ faina cu amidonul, apoi laptele si se amesteca delicat.
Se toarna aluatul in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor 20 de minute, apoi se scoate pe un servet umed si se ruleaza.
- Pentru crema, se incalzeste laptele. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce amestecul se albeste, se adauga faina, se amesteca si se toarna laptele cald. Se amesteca bine, se pune la foc si se lasa sa fiarba pana ce devine o crema groasa. Se lasa crema sa se racoreasca intr-un castron, se adauga piureul de castane decongelat si se amesteca bine.
- Rulada se desface usor si se imbiba cu siropul fiert din ingredientele mentionate. Se umple cu crema la interior, se acopera cu restul cremei si cu dintii furculitei se traseaza dungi asemanatoare scoartei unui copac. Se asaza si castanele glasate si se da la rece pentru 4 ore.