- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu foi si crema este desertul care ii va incanta mereu pe copii, dar si pe cei mari.
Ingrediente
PENTRU FOILE 1 SI 4 :
- 3 oua
- 1 plic praf de copt
- 6 linguri zahar tos
- 4 linguri faina alba
- 3 linguri apa
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
PENTRU FOILE 2 SI 3:
- 4 albusuri
- 4 linguri faina alba
- 8 linguri zahar tos
- 50 g nuca macinata
PENTRU CREMA:
- 4 galbenusuri
- 1 pachet intaritor
- 8 linguri zahar tos
- 500 ml frisca
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita cafea solubila
- 4 linguri lapte
- 1 pachet margarina
PENTRU GLAZURA:
- 250 gr ciocolata de menaj
- 3 linguri ulei
Instructiuni de preparare
- Se prepara prima foaie: se amesteca bine toate ingredientele, iar compozitia rezultata se imparte in doua. Se intind doua foi, care se coc la foc mic, aproximativ 30 de minute.
- Intre timp, se prepara si aluatul pentru urmatoarele doua foi. Se bat spuma patru albusuri cu opt linguri de zahar, dupa care se incorporeaza faina si nuca macinata. Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi.
- Pana se coc foile, se pregateste crema: se amesteca pe baie de aburi galbenusurile cu zaharul, cacaua si laptele. Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul, dupa care se da la rece. Mai apoi, se incorporeaza si margarina si cafeaua solubila.
- Separat, se bate frisca cu intaritorul.
- Se aranjeaza prajitura astfel: se pune prima foaie cu cacao peste care se adauga crema. Peste crema se pune o foaie cu nuca, care se unge cu frisca. La sfarsit se mai pune o foaie cu nuca, se acopera cu crema, dupa care se pune ultima foaie cu cacao.
- Se glazureaza cu ciocolata topita in ulei si se serveste a doua zi.