- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de banane este desertul perfect in zilele calde de vara, mai ales ca bananele au si un efect puternic revigorant.
Ingrediente
- 140 gr zahar tos alb
- 65 gr faina alba
- 1/4 lingurita sare
- 3 oua
- 400 ml lapte
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri unt moale
- 2 banane curatate si feliate
- 350 gr napolitane sau biscuiti
Instructiuni de preparare
- Se amesteca intr-o cratita zaharul, faina si sarea, apoi se adauga ouale si se amesteca bine. Se pune cratita pe foc si se adauga laptele in fir subtire, pe foc mic, amestecand continuu. Cand amestecul incepe sa se ingroase se ia cratita de pe foc si se amesteca pana cand amestecul se racoreste. Se adauga untul si esenta de vanilie, omogenizand amestecul.
-
Intr-un bol mai mare sau mai multe mai mici se alterneaza starurile de napolitane sframate, budinca si felii de banane. Se pune vasul la frigider cel putin 2-3 ore, de preferat peste noapte, apoi se poate servi.