- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura fina din sfecla este o prajitura cu care ii puteti pacali pe cei mici sa consume sfecla care are foarte multe vitamine.
Ingrediente
- 200 gr ciocolata neagra cu 72% cacao
- 25 gr cacao
- 4 oua
- 180 gr zahar pudra
- 2 linguri ulei
- 85 gr faina
- o lingurita praf de copt
- 300 gr sfecla coapta sau fiarta
- 50 ml cafea tare
- o lingurita cafea solubila
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 30 minute+ 60 minute coacere+ 20 minute asteptare
- Se curata sfecla de coaja si se trece prin razatoarea cu ochiuri mari. Se prepara cafeaua si apoi i se adauga cafeaua solubila. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua.
- Se mixeaza ouale cu zaharul si, dupa ce se obtine o crema spumoasa, se adauga uleiul si ciocolata topita la bain-marie. Se pun si cafeaua, faina si, la final, sfecla.
- Se toarna amestecul in forma de copt si se da la cuptor pentru o ora. Se lasa apoi sa se raceasca in tava si se serveste presarata cu zahar pudra.
Gustul mai bun al sfeclei provine din coacerea ei in cuptor decat din fierberea ei, desi in acest fel sfecla necesita mai mult timp de preparare. Prajitura iese dulce.