- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul pufos cu morcovi este foarte aromat, fiind un preparat perfect in zilele de vara.
Ingrediente
- 300 gr morcovi rasi
250 gr pudra de migdale
- 4 oua
- 200 gr zahar
- 60 gr faina
- sucul si coaja de la 1/2 lamaie
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
- 25 gr unt pentru tava
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 25 minute+ 45 minute coacere+ 20 minute asteptare
- Se curata si se razuie morcovii pentru a obtine 300 gr de morcovi rasi. Se amesteca zaharul si ouale pana ce se obtine o crema alba. Se adauga coaja rasa de lamaie si sucul, morcovii rasi, pudra de migdale, faina, sarea si praful de copt, ame¬stecand dupa fiecare ingredient adaugat.
Se bat albusurile spuma si se adauga cu grija amestecand numai din jos in sus.
- Forma de copt se unge cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna amestecul. Se coace timp de 40-50 de minute. Apoi, se lasa sa se raceasca in tava, dupa care se taie si se serveste.
Morcovii, daca sunt foarte bine spalati, chiar cu o periuta, nu trebuie sa fie curatati de coaja. Prajitura nu va avea deloc gust de morcov si poate fi glasata.