- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca regala trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa, aromata si pe placul tuturor, mai ales al copiilor.
Ingrediente
PENTRU BUDINCA:
- 140 g zahar
- 60 g ciocolata amaruie
- 70 g amidon
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri pudra cacao
- 500 ml lapte
- 1 lingura cafea solubila
- sare
PENTRU CREMA:
- 1 plic zahar vanilat
- 4 bucati galbenusuri
- 70 gr zahar
- 500 ml lapte
Instructiuni de preparare
- Pentru budinca, se amesteca zaharul, amidonul, cacaua cernuta, cafeaua solubila si sarea. Se toarna putin cate putin laptele si se pune la foc. Din momentul in care fierbe, se reduce focul si, amestecand, se lasa un minut pe foc pana ce e obtine o cresma groasa.
- Se trage vasul de pe foc, se adauga ciocolata razuita si se amesteca pana ce se topeste. Apoi, se adauga vanilia, se amesteca si se repartizeaza in patru forme care se dau la rece pentru 4 ore.
- Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul si, cand s-a format o crema alba, se toarna laptele rece. Se pune pe foc si se amesteca pana ce compozitia devine groasa.
- Se trage crema de pe foc,se pune zaharul vanilat si apoi se lasa sa se raceasca. Se serveste ca pat pentru budinca.