Chec zi si noapte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul zi si noapte se prepara relativ usor iar efectele asupra celor care il vor gusta vor fi surprinzatoare!

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 8 oua
    • 2 linguri cacao
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita esenta vanilie
    • 8 linguri zahar
    • coaja de la o portocala sau lamaie

    PENTRU CREMA:

    • 6 galbenusuri
    • 1 lingura extract de vanilie
    • 6 linguri zahar
    • 150 ml frisca
    • 500 ml lapte
    • 30 gr amidon de porumb
    • 30 gr faina

Instructiuni de preparare

  1. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul pana se intaresc, iar galbenusurile, separate, se freaca pana se albesc. In crema de galbenusuri se adauga coaja de citrice si esenta de vanilie, apoi se incorporeaza in albusul batut si se amesteca usor. La final, se adauga faina in ploaie si se amesteca cu grija sa se pastreze pufos.
  2. Aluatul se toarna jumatate intr-o tava tapetata cu foaie de copt, iar cealalta se amesteca cu pudra de cacao si se toarna intr-o alta tava identica cu cea in care s-a turnat aluatul alb. Cele doua blaturi se coc impreuna 20 -25 minute, la foc moderat.
  3. Blaturile coapte se lasa sa se raceasca, apoi se taie fasii (baghete patrate) de 2 cm si se asaza cate una din fiecare, alternand pe culori. Cand s-a terminat de pus primul rand, se incepe cu al doilea rand, dar culorile trebuie sa se inverseze, astfel incat pe sectiune sa arate ca tabla de sah. Se lipesc fasiile intre ele cu crema de vanilie.
  4. Pentru crema de vanilie, se freca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si faina pana se obtine o crema groasa. Se toarna peste ele incet, amestecand continuu, laptele fiert impreuna cu vanilia. Se pune inapoi pe foc pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca si se amesteca bine cu frisca batuta bine.
  5. Tortul se imbraca in frisca si se baga la frigider pana a doua zi cand il puteti portiona si servi.

Recomandari

Prajituri