- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bezeaua cu fructe si ciocolata este un desert delicios, care ne va aduce mereu aminte de copilarie.
Ingrediente
PENTRU BEZEA:
- 200 gr zahar pudra
- 3 albusuri
- 50 ml apa
PENTRU UMPLUT:
- 250 ml frisca lichida
- fructe proaspete
PENTRU SERVIT:
- fructe proaspete
- sos de ciocolata
Instructiuni de preparare
- Pentru bezea, apa si zaharul se pun pe foc pentru a le transforma in sirop si, in paralel, se bat albusurile spuma. Cand albusurile s-au semitransformat in spuma, se micsoreaza viteza mixerului, se toarna siropul fierbinte continuand baterea la viteza mare timp de 5 minute, dupa care se reduce din nou viteza si se continua baterea pana la completa racire.
- In tava mare de aragaz tapetata cu hartie se pun mici cantitati de spuma, se intind usor si se lasa la cuptor pentru doua ore.
- Pentru servit, frisca se bate si, cand este spuma, se adauga fructele maruntite separat. Se pune frisca pe bezelele racite, se stropesc cu sos de ciocolata si se aduc la masa cu fructe.