- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu cirese este o prajitura de vara, racoritoare si energizanta , numai buna dupa o zi de plaja.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 5 oua
- 1/2 lingura suc de lamaie
- 150 gr faina
- 1 plic zahar vanilat
- 150 gr zahar
- sare
PENTRU CREMA:
- 270 gr branza proaspata de vaci
- 2 pliculete zahar vanilat
- 500 ml frisca
- 3 pachete intaritor de frsca
- 2 linguri zahar
PENTRU DECOR:
- 2 cani cirese proaspete fara samburi macerate in rom
- 50 gr fistic marun?it
- 150 ml fri?ca
- 150 gr fulgi de migdale
- 1 pachet zahar vanilat
- 5 bucati frunze de menta
- 1 pachet intaritor frisca
Instructiuni de preparare
- Se separa albusurile de galbenusuri, apoi albusurile se bat spuma apoi cu jumatate de zahar, pana devin spuma si se intaresc.
Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Se toarna faina, se incorporeaza si albusurile si se amesteca bine. Se toarna aluatul intr-o tava de copt unsa cu putin ulei, apoi se baga la cuptor 30-40 de minute, pana cand scobitoarea de test iese curata. Se scoate din cuptor si se lasa 10 minute in forma, apoi se transfera pe un gratar ca sa se raceaasca.
- Intre timp, se scurg bine ciresele, branza de vaci se amesteca cu zaharul. Se bate frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se incorporeaza in compozitia de branza.
- Blatul se taie in doua bucati, transversal; partea de jos se asaza in forma de prajitura, se intinde compozitia obtinuta, se pun ciresele , apoi se acopera cu cealalta jumatate de blat si se baga la frigider 3 ore.
- Pentru decor, se acopera prajitura cu un strat foarte subtire de frisca batuta. Pe laterale se pun fulgii de migdale si fistic, iar deasupra se decoreaza cu frunzulite de menta.