- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Choux a la creme este un desert fantastic deoarece de fiecare data cand doriti sa schimbati aroma trebuie doar sa preparati alta crema.
Ingrediente
- 100 gr unt
- 250 ml lapte
- 6 oua
- 175 gr faina
- 2 linguri cu zahar
- dulceata de fructe sau crema de ciocolata
Instructiuni de preparare
- Pui laptele la fiert intr-un vas potrivit, adaugi untul, zaharul si sarea. Cand da amestecul in clocot pui faina in ploaie, amestecand cu lingura de lemn pana la incorporare. Tragi vasul de pe foc, adaugi pe rand ouale, amestecand energic pentru a se incorpora repede.
- Lasi aluatul acoperit 30 de minute sa se odihneasca, pui cu lingurita, pe tava mare a aragazului, mici gramajoare de aluat.
- Coci 5-6 minute la foc tare, le scoti, le lasi sa se raceasca, le tai in doua, le umpli cu dulceata sau crema de ciocolata, le lipesti si le servesti.