- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu orez si caise este o prajitura aromata, pe care o preparau poate si bunicile noastre, avand multe ingrediente comune si aromate.
Ingrediente
- 1 litru lapte
- 3 oua
- 200 gr orez cu bob rotund
- 1 borcan de 700 g compot de caise
- 250 gr zahar pudra
- 1 lingura faina pentru tava
Instructiuni de preparare
- Se se para albusurile de galbenusuri, apoi se galbenusurile se amesteca usor. Separat, se bat albusurile spuma si se pun si acestea in compozitie. Se amesteca de sus in jos.
- Orezul spalat si bine scurs se pune la fiert cu laptele. Se amesteca mereu pentru a evita lipirea si se fierbe la foc mic timp de 20 de minute Se trage vasul cu orez cu lapte de pe foc, se lasa sa se raceasca 10 minute si se adauga zaharul. Se amesteca bine.
- Se da tava la cuptor pentru 45 de minute. Prajitura se lasa in tava sa se raceasca si apoi se scoate cu ajutorul unei farfurii intinse care se asaza peste tava si se rasuceste. Se serveste ca atare sau se poate adauga un pic de frisca.
- O forma de prajituri neadeziva se tapeteaza cu faina si se pun alternativ orez cu lapte si caise bine scurse de zeama din compot si taiate marunt.