Prajitura cu sirop de cacao

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu sirop de cacao este o prajitura foarte gustoasa si usor de preparat, indicata mai ales la mesele cu multi invitati.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 375 gr faina
    • 4 oua
    • 200 ml lapte
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 100 ml ulei
    • 300 gr zahar
    • sare

    PENTRU SIROP:

    • 100 gr unt
    • esenta de rom
    • 3 linguri cacao
    • 300 ml apa
    • 200 gr zahar

    PENTRU DECOR:

    • fulgi de nuca de cocos

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se mixeaza si cu zahar. Se amesteca galbenusurile cu ulei si se pun peste albusuri. Se incorporeaza mai apoi si laptele, faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se amesteca u?or compozitia, de jos in sus.
  2. Se tapeteaza o tava cu margarina si faina si se toarna compozitia. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca apoi se taie.
  3. Intre timp, se pregateste siropul. Se pun la fiert apa cu zaharul, cu untul si cu cacaua. Se lasa sa fiarba, dupa care se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Dupa ce s-a racit, se toarna peste bucatile de prajitura care apoi se dau prin nuca de cocos.

Recomandari

Prajituri