- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura banana split este o prajitura racoritoare de vara, usor de preparat si foarte buna.
Ingrediente
- 250 gr biscuiti digestivi pisati
- 150 ml frisca lichida
- 150 gr unt, la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta vanilie
- 5 bucati banane feliate
- 150 gr fulgi de ciocolata
- 300 gr inghetata de capsuni
- 150 gr nuci tocate
- 150 gr zahar tos
- 1 tub frisca
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron amesteca 200 gr biscuitii digestivi cu 75 gr unt topit. Pune deoparte ½ din cele doua inainte de a incepe, apoi restul il presezi intr-un vas cu fundul rotund, sau tava ta de prajituri preferata.
- Pune feliile de banana intr-un singur strat peste crusta de aluat, apoi intinde inghetata inmuiata peste feliile de fructe. Presara nucile peste inghetata, cat mai uniform, acopera cu folie de plastic si da la congelator timp de o ora.
- Intr-un vas mare topeste fulgii de ciocolata si restul de unt, apoi adauga zaharul si frisca lichida. Adu la fierbere incet si amesteca. Fierbe amestecul circa 8 minute, pana scade, ia vasul de pe foc si adauga vanilia. Lasa la racit circa 30 de minute, amestecand din cand in cand.
- Toarna amestecul gros peste blatul cu fructe si inghetata si mai lasa la congelator inca 45 de minute.
Intinde frisca peste stratul de ciocolata si presara restul de biscuiti pisati deasupra, apoi mai baga la congelator pentru inca 3-4 ore.
- Scoate de la congelator cu 10-20 minute inainte de servire.