- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cremsnitul cu biscuiti este varianta rapida a clasicului cremsnit, dar care este la fel de gustoasa si buna.
Ingrediente
- 500 gr biscuiti simpli, patrati
PENTRU CREMA:
- 1 litru lapte
- 5 oua
- 3 linguri faina
- 7 linguri zahar
- 1/2 baton de vanilie sau 3 plicuri zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Pentru crema se fierbe laptele cu batonul e vanilie si cand incepe sa clocoteasca batonul se scoate si se arunca. Daca folositi zahar vanilat amestecati in laptele cald pana se topeste.
- Se amesteca la bain marie ouale cu zaharul pana cand amestecul creste la volum si devine spumos. Se da deoparte si se adauga faina, omogenizand bine compozitia care se pune iarasi la aburi timp in care se toarna treptata in fir subtire laptele. Cand laptele s-a incorporat tot si crema s-a ingrosat se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
- Dupa ce crema s-a racorit, pe un platou sau intr-o tava cu marginile mai inalte se asaza un rand de biscuiti, inmuiati fiecare in lapte cald indulcit, apoi se intinde un rand de crema, iarasi biscuiti, crema si tot asa pana cand se termina ingredientele, avand insa grija ca ultimul strat sa fie de biscuiti.
- Se baga prajitura la frigider pana a doua zi, apoi se pudreaza cu zahar si se poate servi.