- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clafoutis cu cirese este o prajitura racoritoare de vara, aromata si foarte indragita de copii
Ingrediente
- 500 gr cirese
- 250 ml lapte dulce
- 250 gr zahar tos
- 250 gr faina
- 1/2 lingurita cu sare
- 4 oua
- 1 lingura cu unt
- 2 plicuri cu zahar vanilinat
- 1 praf de copt
- 2 linguri cu zahar farin
Instructiuni de preparare
- Cureti ciresele (dupa ce le-ai spalat bine) de samburi si codite, le asezi in forma de prajitura unsa cu 1 lingura cu unt.
- Faci un aluat din 4 oua frecate cu zahar tos pana devin crema fluida, subtiezi cu lapte turnat cate putin, parfumezi cu zahar vanilinat si sarezi. Cand amestecul este omogen torni faina in ploaie si praful de copt, amesteci energic 5 minute, rastorni aluatul peste cirese. imparti o lingura cu unt in bucatele mici si le asezi peste prajitura, dai forma la cuptor pentru30 de minute.
- Coci intai la foc tare, iar dupa 5 minute faci focul potrivit. Racesti prajitura in tava, o tai patrate, pudrezi totul cu zahar farin. Servesti mai ales rece.