- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Flan cu crema de vanilie si nuci este un desert foarte bun si gustos, el fiind mai aromat daca sta la rece 12 ore inainte de a fi servit.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 250 gr unt
- 100 ml apa
- 1 lingurita otet
- sare
- crema de vanilie
- glazura cu cafea
- ghem de caise
- 100 gr nuci rasnite
Instructiuni de preparare
- Se pune faina pe planseta, se adauga apa, sare, otet. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de mana. Se aduna aluatul in forma de minge si se lasa, timp de 30 de minute, sa se odihneasca. Se lucreaza apoi ca aluatul frantuzesc. Se imparte aluatul in doua, se
intind 2 foi de 5 mm grosime, si se coc, separat, pe dosul unei tavi, pana se rumenesc, timp de 35 de minute. Se lasa la racit.
- Se face o crema de vanilie care se pune intre foi. Foaia de deasupra se unge cu un strat foarte subtire de gem de caise si peste ea se toarna glazura de cafea in care s-au inglobat nucile.