- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura "foi fine cu crema" este o prajitura rapida, gustoasa si foarte usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 3 linguri zahar
- 3 oua
- 3 linguri faina
PENTRU CREMA:
- 300 gr unt
- o lingura cacao
- 60 ml apa
- 200 gr zahar
- 7 galbenusuri
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 45 minute +10 minute coacere
- Pentru blat, se bat spuma albusurile cu zaharul si se adauga galbenusurile si faina. Tava mare a aragazului se tapeteaza cu hartie si se toarna aluatul care se intinde pe toata suprafata. Trebuie sa se obtina o foaie subtire, care se coace 10 minute si apoi se lasa in tava. Se scoate cu atentie si se taie triunghiuri.
- Pentru crema, se mixeaza untul pentru a scoate apa. Zaharul si apa se pun la fiert pentru 5 minute. Galbenusurile se freaca si, dupa ce siropul a facut bule pe foc, se toarna peste acesta amestecand energic. Se amesteca pana ce se raceste, apoi, se omogenizeaza cu untul batut si cacaua si se pune crema intr-un pos.
- Pentru a servi prajitura se pun alternativ straturi de foaie subtire si crema din pos.