- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu aroma de lamaie
Ingrediente
- 400 gr faina
- 200 gr unt, la temperatura camerei
- 225 gr crema de branza
- 200 gr zahar alb
- 100 gr amestec instant pentru budinca de lamaie
- 700 ml lapte
- 300 ml frisca lichida rece
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron amestecati faian cu untul, framantand cu degetele pana obtineti un aluat sfaramicios. Puneti aluatul intr-o forma de tort cu marginile detasabile, niveland usor cu podul palmei, apoi bagati tava in cuptorul incins 25 de minute pana se rumeneste. Cand este gata scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca.
- Separat, mixati crema de branza cu zaharul pana se omogenizeaza, apoi intindeti crema peste aluatul racit.
- In alt castron, amestecati 5 minute praful de budinca cu laptele, apoi turnati-l in tava, peste crema. Introduceti tava la frigider pana a doua zi, timp in care crema si budinca se vor intari, iar prajitura se va felia usor.