- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura crocanta cu mere si sirop de artar trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa si aromata, la indemana tuturor.
Ingrediente
- 6 mere curatate si feliate
- 150 ml sirop de artar
- 100 gr unt
- 100 gr zahar alb
- 150 gr faina alba
- un varf de cutit sare
- 150 gr fulgi de ovaz
Instructiuni de preparare
- Puneti feliile de mar in tava de copt, turnati peste ele siropul de artar si amestecati usor.
- Intr-un castron mixati untul cu zaharul brun pana obtineti o crema aerata si lucioasa in care incorporati faina, sarea si fulgii de ovaz.
- Presarati amestecul in tava, peste mere, apoi introduceti tava in cuptorul incins pentru 35 de minute, la foc moderat. Cand crusta este rumena, prajitura esta gata si poate fi scoasa din cuptor.