- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul cu afine trebuie sa il incercati pentru ca este delicios, aromat si foarte usor de preparat. Checul cu afine se pudreaza cu zahar si se serveste abia cand este complet racit.
Ingrediente
- 2 linguri unt
- 50 gr zahar alb
- 550 gr faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 200 gr unt
- 400 gr zahar alb
- 4 oua
- 1 ligugrita esenta de vanilie
- 300 gr afine proaspete
- 50 gr faina alba
Instructiuni de preparare
- Intr-o cratita amestecati 50 gr zahar cu faina, praful de copt si sarea, apoi dati amestecul deoparte.
- Intr-un castron mare mixati 200 gr unt cu zaharul alb pana cand obtineti o crema aerata si lucioasa in care incorporati ouale, unul cate unul, omogenizand bine dupa fiecare. Adaugati esenta de vanilie, apoi turnati in crema cate putin din amestecul de faina pana il incorporati pe tot. La final adaugati afinele amestecate cu faina ramasa, apoi turnati aluatul intr-o forma de chec unsa cu 2 linguri de unt.
- Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 70-80 de minute, pana cand scobitoarae de test iese curata, Cand este gata, scoateti tava din cuptor si lasati 10 minute, apoi rasturnati checul pe un gratar ca sa se raceasca complet.