Pandispan acrisor cu portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pandispan acrisor cu portocale este un pandispan delicios care poate fi servit atat cald cu o cupa de inghetata rece cat si rece cu frisca batuta.

Ingrediente

    • 180 gr zahar
    • 130 gr faina cu agent de afanare
    • 50 gr migdale amcinate
    • 4 linguri marmelada de portocale
    • 180 gr unt nesarat, la temperatura camerei
    • 3 oua
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 portocale taiate felii subtiri

    USTENSILE:

    • forma de tort din silicon

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 portii
Timp de prepare 20 de minute
TImp de coacere 30-35 de minute

  1. Bateti unutl cu zaharul tos, pana cand obtineti o crema de culoare deschisa. adaugati ouale, unul cate unul, impreuna cu o lingura de  faina, daca amestecul pare sa se taie. Cerneti restul de faina impreuna cu praful de copt si incorporati-l prin rasturnare, impreuna cu migdalele macinate, pana la omogenizare.
  2. Captusiti fundul si peretii fomei cu felii de portocala, fasonate, daca este necesar, so turnati amestecul cu lingura. Coaceti prajitura 30-15 de minute sau pana cand, daca intepati prajitura cu un bat de frigaruie cesta iese curat.
  3. Lasati pandispanul sa se raceasca in forma 5 minute, apoi rasturnati-l pe un garatar pana se raceste complet. Feliile de portocale care s-au lipit de forma pot fi desprinse si lipite la locul lor. Incalziti marmelada de portocale si ungeti pandispanul, pe deasupra si pe laterale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recomandari

Prajituri