- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pandispan acrisor cu portocale este un pandispan delicios care poate fi servit atat cald cu o cupa de inghetata rece cat si rece cu frisca batuta.
Ingrediente
- 180 gr zahar
- 130 gr faina cu agent de afanare
- 50 gr migdale amcinate
- 4 linguri marmelada de portocale
- 180 gr unt nesarat, la temperatura camerei
- 3 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 2 portocale taiate felii subtiri
USTENSILE:
- forma de tort din silicon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de prepare 20 de minute
TImp de coacere 30-35 de minute
- Bateti unutl cu zaharul tos, pana cand obtineti o crema de culoare deschisa. adaugati ouale, unul cate unul, impreuna cu o lingura de faina, daca amestecul pare sa se taie. Cerneti restul de faina impreuna cu praful de copt si incorporati-l prin rasturnare, impreuna cu migdalele macinate, pana la omogenizare.
- Captusiti fundul si peretii fomei cu felii de portocala, fasonate, daca este necesar, so turnati amestecul cu lingura. Coaceti prajitura 30-15 de minute sau pana cand, daca intepati prajitura cu un bat de frigaruie cesta iese curat.
- Lasati pandispanul sa se raceasca in forma 5 minute, apoi rasturnati-l pe un garatar pana se raceste complet. Feliile de portocale care s-au lipit de forma pot fi desprinse si lipite la locul lor. Incalziti marmelada de portocale si ungeti pandispanul, pe deasupra si pe laterale.