- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pandispanul cu lamaie si seminte de mac este foarte gustos, mai ales daca il serviti alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.
Ingrediente
- 600 gr faina alba
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 3/4 lingurita sare
- 150 gr unt, la temperatura camerei
- 400 gr zahar tos alb
- 3 oua
- 100 ml zeama de lamaie
- 150 gr iaurt natur
- 3 linguri coaja rasa de lamaie
- 100 gr seminte de mac
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare cerneti impreuna faina, bicarbonatul si sarea, apoi dati deoparte.
- In alt castron, amestecati untul cu zaharul pana obtineti o crema fina si aerata in care incorporati ouale, unul cate unul.
- Amestecati iaurtul cu zeama de lamaie, apoi incorporati-l treptat in crema de unt, alternand cu amestecul din faina, si omogenizand bine aluatul. La final adaugati coaja rasa de lamaie si semintele de mac, amestecati bine si turnati in 1 sau 2 tavi de chec unse cu ulei si presarate cu faina
- Coaceti pandispanul 50 de minute la foc moderat, pana cand scobitoarea de test iese curata. Cand este gata, scoateti tava din cuptor si lasati sa se racoreasca 10 minute, dupa care transferati pandispanul pe un gratar ca sa se raceasca.