Prajitura Alba ca zapada

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Alba ca zapada este un desert cu care va puteti surprinde oricand invitatii. Servita rece prajitura este racoritoare, iar pentru un efect special puteti pudra nuca de cocos.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 1 lingurita amoniac
    • 1 ou
    • faina cat cuprinde
    • 4 linguri lapte
    • 3 lingurite zahar
    • 100 gr margarina

    PENTRU CREMA:

    • 2 linguri faina
    • 200 ml lapte
    • 1 lamaie
    • 150 gr unt
    • 300 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca bine toate ingredientele, se framanta un aluat care se imaprte in doua. Din fiecare parte de aluat se intinde cate o foaie care se coc separat, in tavi de aceeasi marime.
  2. Pentru prepararea cremei se amesteca 2 linguri de faina cu 200 ml lapte si se pune pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa. Se adauga coaja si zeama de la o lamaie, omogenizand amestecul.
  3. Se freaca bine 150 gr unt cu 300 gr zahar pudra, pana cand nu se mai simte zaharul, apoi se incorporeaza in ea compozitia de faina, lapte si  lamaie.
  4. Cand foile sunt rumenite frumos, se lasa sa se raceasca complet, apoi se umplu cu crema racita. Deasupra se poate adauga o glazura de ciocolata sau se poate pudra cu zahar.

Recomandari

Prajituri