- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Contesa este o prajitura aromata si delicioasa, fiind perfecta ca desert dupa o masa servita alaturi de cei dragi.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 350 gr zahar
- 3 linguri faina
- sare
- 6 albusuri
- 350 gr miez de nuca prajit si macinat
- 1 plic zahar vanilat
PENTRU CREMA:
- 6 linguri zahar pudra
- 200 gr margarina
- 6 galbenusuri
- 3 lingurite de nes
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, bate spuma albusurile, adauga treptat zaharul si amesteca bine. Pui vasul pe baie de aburi si amesteci in continuare pana cand se ingroasa. Adaugi 3/4 din miezul de nuca macinat, faina, zaharul vanilat, putina sare si omogenizezi compozitia.
- Imparti compozitia in doua si coci doua foi, pe docul tavii tapetate cu hartie de copt.
- Intre timp, prepara crema.Amesteci bine galbenusurile cu zaharul pudra, pe baie de aburi si, cand incep sa se ingroase, adaugi nesul si margarina. Omogenizezi bine si lasi compozitia la racit.
- Repartizezi 2/3 din crema intre cele doua foi, iar crema ramasa o intinzi deasupra si presari peste ea nuca pisata. Tai prajitura in patrate sau in romburi, abia dupa ce a stat cel putin 4 ore la frigider.