Prajitura Contesa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura Contesa este o prajitura aromata si delicioasa, fiind perfecta ca desert dupa o masa servita alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 350 gr zahar
    • 3 linguri faina
    • sare
    • 6 albusuri
    • 350 gr miez de nuca  prajit si macinat
    • 1 plic zahar vanilat

    PENTRU CREMA:

    • 6 linguri zahar pudra
    • 200 gr margarina
    • 6 galbenusuri
    • 3 lingurite de nes

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, bate spuma albusurile, adauga treptat zaharul si amesteca bine. Pui vasul pe baie de aburi si amesteci in continuare pana cand se ingroasa. Adaugi 3/4 din miezul de nuca macinat, faina, zaharul vanilat, putina sare si omogenizezi compozitia.
  2. Imparti compozitia in doua si coci doua foi, pe docul tavii tapetate cu hartie de copt.
  3. Intre timp, prepara crema.Amesteci bine galbenusurile cu zaharul pudra, pe baie de aburi si, cand incep sa se ingroase, adaugi nesul si margarina. Omogenizezi bine si lasi compozitia la racit.
  4. Repartizezi 2/3 din crema intre cele doua foi, iar crema ramasa o intinzi deasupra si presari peste ea nuca pisata. Tai prajitura in patrate sau in romburi, abia dupa ce a stat cel putin 4 ore la frigider.

Recomandari

Prajituri