- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu alune este desertul perfect pentru zilele caniculare de vara cand doriti un desert energizant.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 7 oua
- esenta, dupa gust
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 7 linguri zahar
PENTRU CREMA:
- 100 gr faina
- 300 gr unt
- 300 gr zahar
- 500 ml apa
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 45 minute+20 minute coacere+10 minute fierbere+12 ore refrigerare
- Pentru blat, albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar, iar galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar ramase. Faina se amesteca cu cacaua si apoi se cerne.
- Spuma de albus si crema de galbenusuri se amesteca apoi se incorporeaza faina cu cacaua si se adauga esentele. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie. Se coace 20 de minute sau inca 5 minute in plus in functie de cuptor. Apoi, se lasa sa se racoreasca si se taie in doua.
- Pentru crema, se caramelizeaza zaharul si, dupa ce s-a topit si a devenit auriu, se toarna 300 ml apa, se amesteca si se da deoparte. Va rezulta un sirop. Faina se amesteca cu cele 200 ml apa rece ramase, se pune si siropul de zahar ars si se fierbe 5 minute.
- Se lasa la racit si apoi se freaca intai cu jumatate din cantitatea de unt si, dupa ce acesta s-a incoporat bine, se adauga si restul untului si se amesteca.
- Pentru asamblare, pe o foaie de blat se pune un strat de crema si se imprastie deasupra ei alunele usor maruntite. Se acopera cu a doua foaie si se acopera cu restul cremei. Se da la rece de pe o zi pe alta.