- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu banane si fulgi de ciocolata este un desert simplu si gustos, pentru zilele calde de vara.
Ingrediente
- 300 gr faina alba
- 130 gr zahar tos alb
- 2 lingurite praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 3 banane pasate
- 1 ou
- 100 gr unt topit si racit
- 50 ml lapte
- 150 gr fulgi de ciocolata cu lapte
Instructiuni de preparare
- Amestecati intr-un castron faina cu zaharul, sarea si praful de copt. In alt castron amestecati piureul de banane, untul topit si laptele, omogenizand bine compozitia. Se incorporeaza amestecul cu faina in cel cu banane, apoi adaugati fulgii de ciocolata, ametsecand usor.
- Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si coaceti prajitura 30-35 de minute la foc moderat, pana cand scobitoarea iese curata.
- Cand prajitura este gata, scoateti tava din cuptor si lasati 15 minute sa se racoreasca, apoi transferati-o pe un gratar pana se raceste.