- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu caise si cacao trebuie sa o incercati pentru ca este un desert e vara, energizant, satios si foarte aromat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 400 gr faina
- 200 gr zahar
- un galbenus
- 250 gr plic praf de copt
PENTRU UMPLUTURA:
- un borcan mare compot de caise
PENTRU ALUATUL DECOR:
- 60 gr faina
- 4 linguri unt
- 4 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 2 lingurite scortisoara
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
timp de preparare 20 minute+ 40 minute coacere
- Caisele se scot din compot si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
- Pentru aluat, se freaca untul cu zaharul pana ce se topeste zaharul si apoi se adauga pe rand galbenusul, faina si praful de copt. Se amesteca bine pentru a obtine un aluat mai tare care se pune in tava unsa cu putina grasime.
- Se asaza si caisele bine scurse si taiate felii si se completeaza cu amestecul sfaramicios care se pregateste initial numai prin amestecarea untului, fainii si a zaharului.
- Apoi, aluatul pentru decorat se imparte in doua si intr-o jumatate se adauga cacaua si scortisoara. Se presara alternativ cu aluatul alb peste caisele din tava si se da la cuptor pentru 40 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava.
O lingura din faina cu care se prepara aluatul de pus deasupra se poate inlocui cu fulgi de cereale, cu pesmet mai mare sau cu biscuiti sfaramiciosi.