- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul de lamaie glazurat este foarte aromat si gustos, fiind un desert care este mai bun daca sta o noapte la rece.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 150 gr faina
- 150 gr unt
- 150 gr zahar pudra
- 3 oua
- o lamaie galbena
- o lamaie verde
- un plic praf de copt
- un praf de sare
PENTRU GLAZURA:
- 100 gr zahar pudra
- 150 ml suc de lamaie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute+ 35 minute coacre+ 10 minute asteptare
- Se mixeaza untul cu zaharul si dupa ce s-a obtinut o crema spumoasa se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca dupa fiecare.
- Se pun si faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie, cojile rase ale celor doua lamai (spalate foarte bine inainte) si sarea.
- Se bat albusurile spuma si se adauga la final, amestecand usor numai de jos in sus. Se toarna in tava de chec unsa si tapetata cu faina si se da la copt pentru 35 de minute. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
- Pentru glazura, se amesteca energic sucul de lamaie si zaharul pana se obtine un sirop mai gros, albicios. Se toarna imediat peste chec si se lasa sa se inchege. Apoi se taie si se serveste.
Lamaile trebuie rulate cu palma pe masa inainte de folosire pentru a obtine un plus de suc. Evident, nu se foloseste untul abia scos din frigider, ci numai incalzit.