Prajitura cu ciocolata si alune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu ciocolata si alune trebuie sa o incercati pentru ca este o prajitura foarte buna si aromata, numai buna la evenimentele speciale din viata dvs!

Ingrediente

    • 300 gr unt
    • 300 gr zahar tos
    • 130 gr ciocolata amaruie
    • 300 ml frisca lichida
    • 6 oua
    • 3 plicuri zahar vanilat
    • 400 gr alune de padure
    • sare
    • coaja rasa de la 1 portocala

Instructiuni de preparare

  1. Ciocolata si alunele se razuiesc fin. Se separa ouale, iar galbenusul se amesteca cu untul, sarea si 250 gr de zahar pana se obtine o compozitie cremoasa. Albusul se bate spuma tare, in care se presara zaharul vanilat. Jumatate din spuma si amestecul de ciocolata cu alune se amesteca cu compozitia cremoasa, apoi se incorporeaza restul de spuma.
  2. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma rotunda cu fund detasabil (26 cm), unsa, si se coace 80 de minute in cuptorul incins, la foc moderat. Ultimele 20 minute se acopera cu folie de aluminiu, pentru ca suprafata sa nu se inchida prea mult la culoare.
  3. Se lasa sa se raceasca, se acopera si se lasa sa se odihneasca peste noapte. Coaja de portocala se amesteca cu restul de zahar. Frisca se bate spuma tare, se indulceste cu zaharul cu portocala. Se serveste cu prajitura de ciocolata cu alune.

Recomandari

Prajituri