Prajitura cu clementine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu clementine este foarte gustoasa si usor de preparat, iar daca o serviti si cu o cupa de inghetata este un adevarat rasfat!

Ingrediente

    • 170 gr faina
    • 1 plic praf de copt
    • 170 gr unt
    • coaja a trei clementine sau portocale
    • 170 gr zahar pudra
    • 4 oua
    • 100 gr zahar pudra
    • 120 ml suc de portocale
    • 3 clementine

Instructiuni de preparare

  1. Se mixeaza galbenusurile cu 150 gr zahar pana ce se obtine un amestec spumos care si-a dublat volumul.
    Se adauga untul moale, sucul de portocale, coaja rasa, faina si praful de copt, continuand mixarea.
  2. Separat se bat albusurile si se adauga cele 20 gr zahar ramase si, dupa formarea spumei, se adauga in amestecul cu faina.
  3. Se pune aluatul intr-o forma de copt tapetata cu hartie, se niveleaza si se asaza felioare de clementine. 
  4. Se coace prajitura 20-25 minute, la foc moderat, si cand este gata se scoate tava din cuptor si se lasa prajitura sa se raceasca. Dupa racire se taie si se aduce la masa cu zahar pudra deasupra.

Recomandari

Prajituri