- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu faina coapta este o prajitura orientala, foarte buna si gustoasa.
Ingrediente
- 170 gr faina
- 250 gr migdale
- 100 gr seminte de susan
- 100 gr unt
- 125 gr miere de albine
- 1 lingura scortisoara
Instructiuni de preparare
- In tava mare de aragaz se pune faina sa se coaca la cuptor. Se lasa 2 ore, la foc mic pana cand devine maronie, avand grije sa nu se arda, amestecand mereu pe parcursul coacerii.
- Intre timp, intr-o tigaie fara grasime se prajesc migdalele si susanul , apoi se scot pe o farfurie.
- Untul si mierea de albine se pun pe foc sa se topeasca. Odata coapta faina, se amesteca bine cu scortisoara si susanul. Se pune apoi untul topit cu mierea de albine si se mixeaza bine pana cand lichidul este absorbit complet.
- Intr-o tava se asaza prajitura sub forma unei piramide si se deocreaza cu migdale, apoi se da la rece pentru 15 minute inainte de a servi.