- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bavareza de ciocolata este foarte aromata si gustoasa, fiind un desert foarte bun si racoritor de vara,
Ingrediente
- 200 gr zahar
- 500 ml lapte
- 1/2 baton vanilie
- 5 oua
- 300 gr frisca
- 7 foi de gelatina
- 200 gr ciocolata rasa
- 100 gr frisca pentru decor
Instructiuni de preparare
- Se pun intr-un vas zaharul, ouale intregi, gelatina inmuiata inainte in apa rece, ciocolata rasa, laptele si vanilia. Se amesteca, se pune vasul pe foc, in bain-marie, si se bate foarte bine compozitia cu telul, pana se ingroasa.
- Se lasa compozitia la racit. Se inglobeaza usor frisca in compozitia rece. Se pune compozitia in forma de bavareza udata cu apa si, cand s-a intarit, se scoate forma din frigider. Se cufunda forma in apa fierbinte, se rastoarna bavareza pe un platou si se orneaza cu 100 gr frisca.