Savarina- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Savarina este pentru multi dintre noi un desert care ne duce cu gandul la copilarie.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 5 oua
    • 6 linguri zahar pudra
    • 5 linguri pesmet fin

    PENTRU SIROP:

    • 300 ml apa
    • 150 gr zahar
    • 3 linguri rom
    • vanilie

    PENTRU DECOR:

    • frisca
    • gem de caise sau de visine

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un vas se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se incorporeaza in crema de oua pesmetul si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de oua.
  2. Se pune compozitia intr-o forma de savarina tapetata si se coace in cuptorul cald, la foc potrivit. Se rastoarna savarina pe un platou termorezistent si se lasa la racit. Se face un sirop legat din apa, zahar, vanilie si rom si se toarna, caldut, peste prajitura. Pentru ca savarina sa absoarba tot siropul se pune cateva minute platoul in cuptor. Se imbraca savarina in gem si golul din mijloc se umple cu frisca. Se poate coace savarina in forme mici.
  3. Savarinele mici se insiropeaza, se taie un capac, se ung cu gem si se umplu cu frisca. 

Recomandari

Prajituri