- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu firimituri este o prajitura delicioasa, acre cu siguranta ii va incinta pe cei dragi. Daca doriti, puteti inlocui ciresile cu caise, prune sau zmeura.
Ingrediente
- 150 gr faina
- 6 linguri unt rece
- 100 gr zahar
- sare
PENTRU BLAT:
- 450 gr cirese
- 115 gr unt
- 2 oua
- vanilie
- 120 gr faina
- 200 gr zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
- sare
Instructiuni de preparare
- Pentru "firimituri", amesteca intr-un blender faina, zaharul si sarea. Adauga untul si mixeaza pana obtii "firimiturile". Rastoarna intr-un castron compozitia ( nu le strange sub forma de aluat) si da la rece.
- Freaca untul cu zaharul, adauga ouale pe rand, vanilie, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pune ciresile tavalite prin faina, iar deasupra, firimiturile bine rasfirate pe toata suprafata compozitie.
- Baga tava in cuptorul incins pentru 45 de minute, pana cand prajitura capata o culoare aurie. lasa sa se raceasca in tava, apoi o poti portiona si servi.