- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu mac este o prajitura aromata si gustoasa, pe care o puteti prepara chiar si la mesele alaturi de cei dragi.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 300 gr zahar
- 100 gr nuca de cocos
- 8 albusuri
- 100 gr mac
- 3 linguri faina
PENTRU CREMA:
- 10 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 500 ml lapte
- 8 galbenusuri
- 250 gr unt
PENTRU GLAZURA:
- 6 linguri zahar
- 2 linguri apa
- 3 linguri cacao
- 100 gr margrina
- 250 gr biscuiti dreptunghiulari simpli
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 50 minute
Timp de coacere 35 minute
Timp de asteptare 6 ore
- Pentru blat se bat spuma albusurile, apoi se adauga treptat zaharul si se mai mixeaza inca 5 minute. Se adauga macul, nuca de cocos si faina si se amesteca bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, apoi se coace in cuptorul incins, la foc mediu 35 de minute.
- Cand blatul este rumenit se scoate tava din cuptor si se lasa 10 minute, dupa care se scoate blatul din tava, se desprinde hartia de copt si se lasa sa se raceasca pe o planseta sau un gratar.
- Intre timp se prepara crema, pentru care se amesteca laptele cu zaharul, galbenusurile si faina. Se omogenizeaza totul intr-un vas, pe foc mic, amestecand continuu pana cand compozitia se ingroasa. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se adauga untul si se omogenizeaza crema.
- Se prepara glazura pe foc mic, din zahar, cacaua, apa si amrgarina, amestecand pana cand se omogenizeaza compozitia.
- Crema obtinuta se adauga peste blat, se acopera cu un strat de biscuiti, apoi cu un strat uniform de glazura. Prajitura se taie in forma biscuitilor si se lasa la rece cel putin 6 ore, inainte de a o servi.