- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu mandarine este un desert aromat, delicios si foarte usor de prepara, fiind genul de desert pe care nu il poate refuza nimeni.
Ingrediente
- 2 foi de pandispan
- 6 linguri suc de mandarine (din conserva)
- 100 gr zahar
- 220 ml frisca lichida
- 3 mandarine
- 500 ml chefir
- 20 gr gelatina (2 pliculete)
PENTRU DECOR:
- 1 plic de jeleu
- frisca
- felii de mandarina
Instructiuni de preparare
- Prepara crema: curata mandarinele cat mai bine si lasa-le la scurs intr-o sita. Amesteca bine chefirul cu zaharul si 3 lignuri cu suc de mandarine. Adauga frisca batuta, mandarinele zdrobite si gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.
- Insiropeaza blatul cu restul de suc de mandarine si lasa putin, dupa care monteaza prajitura : o foaie de blat, crema, din nou foaie si iarasi un strat subtire de crema, peste care toarna jeleul preparat conform indicatiilor de pe plic.
- Decoreaza cu frisca si felii de mandarina. Da la rece minim 3 ore inainte de a portiona si servi.